torsdag 22. mai 2014

Straffeforbannelsen


Det er kun 21 dager igjen til VM, men engelskmennene har pratet om straffekonkurranser i Brasil i snart to år allerede. De gruer seg. Og den verste måte de kan ryke ut på, er på straffer.

Slik de har røket ut av VM tre ganger tidligere.
Det er ingen myte at England er dårlige på straffekonkurranser. De har den dårligste VM-statistikken i verden. Og da trenger man kanskje ikke nevne at Tyskland har den beste.
Ta med at England også har røket ut av EM på samme måte, og man forstår at dette er et kompleks.

Det er en av grunnene til at psykiater Dr Steve Peters er med troppen. Det mentale spiller en rolle.
Straffekonkurranser er ikke loddtrekning. Endelig har England også forstått det.

Hvem skal så ta straffene?

Noen sier seg selv, mens det også er viktig å ha igjen et bytte slik at man får Southamptons Rickie Lambert på banen. Han har scoret på 31 av 31 straffer (pluss 2 av 2 i straffekonkurranser)

Her er spillerne som har tatt straffer i Premier League (hvor mange de har tatt i parantes) med uttellingsprosent:
Leighton Baines (13) 100 %

Rickie Lambert (6)     100 %

Phil Jagielka (2)          100 %

Frank Lampard (50)    86 %

James Milner (5)         80 %

Steven Gerrard (36)   78 %

Wayne Rooney (24)   71 %

Daniel Sturridge (3)    67 %
Ingen flere i den engelske VM-troppen har slått straffer i Premier League.

I tillegg har påtroppende Nottingham Forest-boss, og tidligere U21-landslagstrener, Stuart Pearce lansert Joe Hart som straffeskytter. I følge mannen, som selv har bommet avgjørende straffe i mesterskap, var det ingen som var sikrere på straffesparktreningen på U21-landslaget.

Det er allerede slått fast hvem som har den beste, og hvem som har den verste, historikken når det kommer til straffesparkkonkurranse i VM.

Her er litt flere tall:
Tyskland 4 seirer – 0 tap (100 %)
Argentina 3 – 1 (75 %)

Brasil 2 – 1 (67 %)

Frankrike 2 – 2 (50 %)

Spania 1 – 2 (33 %)

Italia 1 – 3 (25 %)

England 0 – 3 (0 %)

 Kanskje også verd å legge merke til at Italia langt fra har noen god statistikk på dette i VM, de heller. Det finnes dessuten 16 lag som har vært med i en eller to straffekonkurranser i VM-sluttspill. De er ikke tatt med i denne statistikken.

Englands straffeforbannelse lever. Så gjenstår det å se om man har det i seg å bryte den. Denne gangen er i alle fall ikke alt overlatt til tilfeldighetene.

 (Kilde: Wikipedia)

 Hva mener du?
Kan England bryte straffeforbannelsen?
Hvem burde ta straffer for England?

2 kommentarer:

  1. Ut ifra tallene dine ville vel Frank Lampard vært det mest naturlige valget. God straffe til treffsikkerhet ratio. Ville kanskje valgt Gerrard også med forbehold om at han har gode sko under VM

    SvarSlett
  2. Etter min mening er det (nesten) meningsløst å sette opp straffetagere FØR kamp, og sådan flere uker i forveien. Greit nok at alle vet hvem der som skal gå frem hver gang laget blir tildelt en straffe under kamp, men å ha klart fem straffetagere på forhånd er noe jeg ikke liker. Dette har nemlig etter min mening mye å gjøre med prestasjoner under kamp, og at man må vurdere der og da hvem som er mest avslappet og har mest selvtillit, ettersom jeg sitter med den mening at straffeskyting KUN er en mental prestasjon på dette nivået.

    SvarSlett